BLOGI: Kovaa työtä Suomessa vai jossain muualla?

BLOGI: Kovaa työtä Suomessa vai jossain muualla?

 

Kannattaako teollinen toiminta tai etenkään konepajateollisuuden alihankinta Suomessa? Onko siihen järkeä panostaa? Voisimmeko täällä Pohjolassa saada toimeentulomme palvelemalla toinen toisiamme ja keskittymällä korkeamman (lue korkealentoisemman) jalostusasteen omaaviin töihin? Näihin ja moniin muihin konepajamiestä/naista askarruttaviin kysymyksiin tarjoillaan vastauksia Komas Oy:n julkaisemassa blogisarjassa ”Kovaa Työtä”.

 

Kovaa Työtä kertoo tarinaa pienen, mutta isoksi haluavan yrityksemme Komasin matkasta, joka määrätietoisesti soutaa ekonomistien ja julkisuudessa toistuvien viestien vastavirtaan. Niiden viestien, jotka antavat ymmärtää teollisen valmistustoiminnan olevan pian historiaa Suomessa ja että valmistus on järkevää vain niissä maissa, joissa työvoima on halvempaa kuin saippua tai leipä. Väitän, että tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa!

 

Blogia on tarkoitus julkaista säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoittajia vaihdellen. Tarinat tarjoillaan Teille, arvoisat lukijat, suoraan tekijän kynästä raakana, mutta mehevänä. Kunnian ensimmäisestä blogikirjoituksesta saan minä Miikka Jämsen, yrityksemme myynti- ja markkinointijohtaja.

 

Haluan esitellä yhden käsitteen, jonka omaksuminen asiakaskunnassamme ja yleistyminen käytäntöön voisi mielestäni ratkaisevasti parantaa suomalaisen alihankintateollisuuden mahdollisuuksia kilpailussa halpatuotantoa vastaan. Käsite on nimeltään TCO (Total Cost of Ownership) ja viittaa kokonaiskustannusajatteluun koko ostettavan hyödykkeen tai palvelun elinkaaren ajalta.

 

Tyypillinen esimerkki tästä on ajoneuvon ostopäätös, jossa Mossen hankintahinnan päälle tulee käytössä monenmoista lisäkulua: huollot, polttoaineet, vakuutukset, renkaat jne. Sudenkuoppa piilee siinä, että valintaa tehdessään asiakas ei välttämättä tiedä hankintahinnan lisäksi tulevia piileviä kustannuksia. Nimimerkkiä kampiakseli poikki nelostiellä Alanampassa ei naurata. Rinnastuksen alihankintakumppanin valintaan voi jokainen lukija tehdä itse, tässä blogissa palstatila loppuu. Käsitteen avaaminen ja tuominen konkreettisesti alihankkijan ja alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) väliseen kaupankäyntiin on oma tutkimisen arvoinen lukunsa.

 

Huhtikuussa 2016,

Miikka Jämsen

Takaisin ajankohtaisiin