BLOGI: Laatu ja turvallisuus uusissa käsissä

BLOGI: Laatu ja turvallisuus uusissa käsissä

Kolmisen kuukautta olen nyt toiminut nykyisessä tehtävässäni vastaten johtamisjärjestelmästä sekä turvallisuudesta koko yrityksen osalta, sekä koneistusyksikön laatutoiminnan kehittämisestä.  Pääosin aika on vierähtänyt opetellessa uusille toimintatavoille ja tutustuessa yksiköihin sekä ihmisiin. Pikkuhiljaa alkaa päästä toimintaan sisään.

 Loppuvuoden painopiste tulee olemaan Jyväskylän koneistusyksikön toiminnan kehittämisessä mm. laadun osalta, jotta saadaan toimitusvarmuus nostettua kiitettävälle tasolle sekä pudotettua asiakaspalautusten määrä minimiin. Omia ja työntekijöiltä tulleita kehitysideoita onkin jo kirjattu muistiin hyvä määrä.  Onneksi meillä on osaavia tekijöitä halli täynnä, joten siitä tämän ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni!

 Koko yrityksen tasolla sisäiset auditoinnit on suunniteltu uudestaan ja auditointiryhmän kanssa pääsemme toteutusvaiheeseen vielä loppukesän aikana. Ja kun tarkoituksena olisi vielä päivittää johtamisjärjestelmä ISO9001 sekä ISO14001 standardien uusimpien versioiden vaatimusten mukaiseksi, alkaa puuhaa olla hyvin tiedossa tulevienkin kuukausien varalle. Jossain välissä pitäisi myös ehtiä tutustumaan kunnolla uusien, tulevien yksiköiden toimintaan ja laadunhallintaan…

 Nämä koneistusyksikössä aloitetut kehitysprojektit osaltaan vaikuttavat myös ympäristöön ja siisteyteen; jätteiden lajittelua tehostetaan, pakkausmateriaalien sekä raaka-aineiden varastointia mietitään uudestaan ja askel kerrallaan koko Yritystien kiinteistön alueen yleinen siisteys tulee parantumaan.

 Työsuojelun saralla olemme käynnistämässä koneistusyksikössä 6S kierroksia, jossa yleisemmin käytettyyn 5S-menetelmään on lisätty vielä kuudes kohta, eli selvitetään ja poistetaan työturvallisuusriskit. Tavoitteena on, että pilotoinnin jälkeen menettely voidaan ottaa käyttöön myös muissa yksiköissä ja menettelyn myötä päästään lähemmäksi nollan tapaturman tasoa koko yrityksessä.

 Kesäloman aikana sattui silmääni eräällä savolaisella huoltoasemalla lause, jonka melkeinpä ottaisi toiminnan ohjenuoraksi Demingin tai Juranin teesien sijaan:

”Jos et ensimmäisellä kerralla onnistu, niin elä myönnä, että etes koetitkaan”

 

Laadukasta loppukesää kaikille ja iltojen pimetessä muistakaa heijastin!

 

Pekka Koskela
Laatu- ja turvallisuuspäällikkö

Takaisin ajankohtaisiin