BLOGI: Suuri on kaunis, mutta keskisuuri on ketterä

BLOGI: Suuri on kaunis, mutta keskisuuri on ketterä

Arvoisa lukija, tämä on työurani toinen blogikirjoitus.  Ensimmäinen sai päivänvalonsa huhtikuussa 2016 ollen Komasin blogisarjan ensimmäinen kirjoitus ja sarjan avaus. Sittemmin yrityksemme www-sivuilla on julkaistu Antin, Lindan ja Pekan mielenkiintoiset kirjoitukset. Toisillemme kirjoittelun ohessa olemme tehneet jotain muutakin, kuten Ajankohtaista -osiosta voi tarkkaavainen lukija havaita. Siellä on nimittäin 6.7.2016 päivätty uutinen sovitusta liiketoimintakaupasta, jonka myötä saamme tämän vuoden aikana kaksi uutta koneistusyksikköä ja 120 uutta työntekijää matkaamaan kanssamme.

Matkamme päämäärä löytyy siitä tarkoituksesta, mihin Komas on luotu – parantamaan suomalaisen teollisuuden ja työnteon kilpailukykyä tuottamalla monipuolisia alihankintapalveluja laadukkaasti, oikea-aikaisesti ja markkinoiden parhaaseen kokonaishintaan. Mekään yrityksenä emme ole ihan vielä valmis emmekä perillä, joten tätä ylvästä tavoitetta kohti tarvitsemme toimenpiteitä – askelia oikeaan suuntaan.

Emme aio kulkea yksin, vaan haluamme matkalle hyvää seuraa Teistä arvoisat lukijat ja asiakkaamme. Matkanteko ei välttämättä porukalla nopeudu, mutta se on taatusti hauskempaa ja tuloksellisempaa. Toteuttamalla kehitysohjelmamme ja investointimme yhteistyössä vastaamaan tarpeitanne, saamme todennäköisemmin luotua globaalissa kilpailussa voittavan toimitusketjun. Yhteisen taipaleen lähtöselvitys voi alkaa jo tämän viikon alihankintamessuilla Tampereella osastolta E702. Hyppää Komasin siivelle!

Komas on kasvanut kolme peräkkäistä vuotta yli kaksinumeroisia prosentteja. Kasvussamme ei ole mielestäni kysymys itseisarvosta eikä yksiselitteisestä euro- tai prosenttitavoitteesta. Kaikki se (kova) työ, mitä olemme tehneet ja työllämme kasvaneet, liittyy ensisijaisesti arvon luomiseen asiakkaillemme ja siihen että markkinoilla on kysyntää leveäharteisille kumppaneille, jotka kykenevät ottamaan vastuun monipuolisesta palvelusta ja pitkästä jalostusketjusta.

Kasvun kääntöpuolena vaanii kuitenkin riski sokaistua suuren ja mahtavan kauneudesta, joka voi tuoda mittakaavahaittana kankeutta päätöksentekoon ja palveluun. Keskisuurten yritysten vahvuutena puolestaan on tunnetusti ketteryys. Yrityksemme on siirtymässä keskisuuren yrityksen kokoluokasta (kts. tilastokeskuksen määritelmä) kohti suuryrityksen lukuja. Voisimmeko me yrityksenä kasvaa tyyliin suuri sydän, kylmä pää ja ketterät kädet?

Syyskuussa 2016,

Miikka Jämsen

 

Takaisin ajankohtaisiin