Componenta on saattanut päätökseen Komas Oy:n yritysoston

Componenta on saattanut päätökseen Komas Oy:n yritysoston


Componenta Oyj on tänään saattanut päätökseen 16.5.2019 tiedotetun Komas Oy:n yritysoston CapManin hallinnoimilta rahastoilta, Fortaco Oy:ltä sekä eräiltä yksityishenkilöiltä. Yritysjärjestely on saanut tarvittavat viranomaishyväksynnät ja tavanomaiset yrityskaupan ehdot ovat täyttyneet.

Yritysoston kauppahinta maksettiin antamalla myyjille yhtiön osakkeita Componentan 1.7.2019 pidetyn ylimääräisen yhtiökokouksen valtuutuksen mukaisesti. Kauppahinta muodostui 60 miljoonasta Componentan liikkeelle laskemasta uudesta osakkeesta, jotka uusannin jälkeen edustavat noin 25,3 prosenttia yhtiön liikkeelle lasketuista osakkeista. Hankintahinta määräytyi kaupan toteutumishetken osakekurssin mukaan ja oli 7,8 Me.

Yrityskaupan ansiosta Componentasta tulee Suomen johtava metallikomponenttien valmistaja. Komasin hankinnan myötä laajentuva tuote- ja palveluvalikoima vahvistaa Componentan asiakaspalvelua luomalla yhden luukun palvelun teollisuudenaloille, jotka ostavat valettuja ja koneistettuja komponentteja. Componentalla ja Komasilla on jo ennestään useita yhteisiä asiakkaita. Komas tuo Componentaan myös uutta osaamista.

Kaupan toteuduttua konsernilla on noin 800 työntekijää sekä kahdeksan toimipaikkaa Suomessa ja yksi Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa valettuja ja koneistettuja komponentteja, takeita, hydrauliikkaputkia sekä levyleikkeitä globaaleille ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajille.

Componentan 4.6.2019 julkistamat suunnitelmat muutoksista yhtiön johdossa ovat toteutuneet tänään 30.8.2019, kun Komas Oy:n hankinta on saatettu päätökseen. Componentan toimitusjohtajana aiemmin toiminut Harri Suutari on yrityskaupan toteuduttua siirtynyt Componentan hallituksen jäseneksi ylimääräisen yhtiökokouksen 1.7.2019 tekemän päätöksen mukaisesti. Suutarin siirryttyä yhtiön hallitukseen aloittaa Komas Oy:n toimitusjohtajana aiemmin toiminut Marko Penttinen välittömästi Componentan toimitusjohtajana.

”Yrityskaupan toteuduttua Componenta voi tarjota entistä monipuolisempaa palvelua teollisuudenaloille, jotka ostavat valettuja ja koneistettuja komponentteja. Tämä on merkittävä etu erityisesti laitevalmistajille, jotka hakevat laatua ja tehokkuutta komponenttituotannon ulkoistamisella. Työskentelemme määrätietoisesti edessämme olevan merkittävän potentiaalin toteuttamiseksi sekä synergiahyötyjen valjastamiseksi asiakkaiden ja osakkeenomistajien eduksi”, sanoo Penttinen.

Harri Suutarin siirtyessä Componentan hallitukseen kasvaa hallituksen jäsenmäärä 1.7.2019 pidetyn ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti neljästä viiteen. Hallituksessa jatkavat Anne Leskelä, Asko Nevala, Harri Pynnä ja Petteri Walldén.

COMPONENTA OYJ

Lisätietoja:

Marko Penttinen, toimitusjohtaja, puh. 040 842 2811
Harri Suutari, hallituksen jäsen, puh. 040 038 4937

Componenta Oyj on kansainvälinen teknologiayhtiö. Yhtiö toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia. Yhtiön osake listataan Nasdaq Helsingissä.

Componentan pörssitiedotteet löytyvät https://www.componenta.fi/sijoittajat/porssitiedotteet/

 

 

Kategoriat: uutinen
Takaisin ajankohtaisiin