Marko Penttinen sopimusvalmistaja Komasin uudeksi toimitusjohtajaksi

Marko Penttinen sopimusvalmistaja Komasin uudeksi toimitusjohtajaksi

Komas Oy on nimittänyt Marko Penttisen Komasin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.12.2016 alkaen. Penttisen ja yhtiön hallituksen yhteisenä tavoitteena on rakentaa yhtiöstä maailmanluokan koneistusosaajaa ja alihankintakumppania. Penttinen tulee Komasille Aidonista, jossa hän toimi kehitysjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Aikaisemmin Penttinen on työskennellyt johtotehtävissä Komasin edeltäjässä vuodesta 2006. 

 

Aikaisemmin tänä vuonna Fortacon kanssa solmitun liiketoimintakaupan myötä Härmän ja Sastamalan koneistusliiketoiminnat siirtyvät osaksi Komasia, minkä seurauksena Komasin toiminta ja koko muuttuvat merkittävästi. Komas palvelee jatkossa entistä suurempaa joukkoa kansainvälisiä asiakkaita, joista Valtra, ABB, Sandvik, Rolls Royce, Moventas, Kone, Prima Power, John Deere, Valmet ja Wärtsilä ovat merkittävimpiä.

 ”Komasilla on vahvaa osaamista ja sitä kehitetään edelleen palvelemaan johtavia kansainvälisiä konepajayrityksiä. Tulemme jatkossakin hakemaan voimakasta kasvua yhdessä asiakkaidemme kanssa ja olemme valmiita merkittävästi investoimaan uusiin koneisiin ja konekantaan. Komas on sitoutunut asiakkaisiinsa ja toiminnan kehittäminen on vahvasti asiakaslähtöistä”, sanoo Ahti Ahonen, Komasin hallituksen puheenjohtaja.

 Vahvistamalla johtoa, Komas tavoittelee toiminnan merkittävää tehostamista ja yhteistyön syventämistä pääasiakkaiden kanssa. Komasin nykyinen toimitusjohtaja Antti Jokitalo siirtyy yhtiön kehitystehtäviin ja jatkaa nykystrategian edistämistä.

 ”Kiitämme Anttia hänen panoksestaan Komasin kasvuun ja kehitykseen viimeisen neljän vuoden aikana. Hänen johtamanaan yhtiö on kasvanut paikallisesta toimittajasta palvelemaan laajempaa kansainvälistä asiakaskuntaa. Samanaikaisesti yhtiön liikevaihto on kasvanut 20 milj. eurosta melkein 50 milj. euroon yrityskauppojen ja uusien asiakkaiden avulla. Nyt on aika viedä Komas seuraavalle kehitysvaiheelle. Pitkän Komas-taustansa ansiosta Marko tuntee toimialan, yhtiön, asiakkaat ja työntekijät. Uskon, että hänellä on oikeat edellytykset rakentaa Komasista entistä laadukkaampi toimija. Toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi takaisin Komasille”, Ahonen jatkaa.

 ”Odotan innolla mahdollisuutta johtaa alansa huipputiimiä tässä merkittävässä kehitysvaiheessa Komasin toimintahistoriassa. Tavoitteenamme on alan paras laatutaso, toimitusvarmuus ja kustannustehokkuus, minkä avulla kannamme vastuuta myös asiakkaidemme kilpailukyvystä”, sanoo Komasin uusi toimitusjohtaja Marko Penttinen.

 

Lisätietoja:
Ahti Ahonen, hallituksen puheenjohtaja, Komas Oy
Puh. +358 40 506 2361
www.komas.fi

Komas Oy on Jyväskylän seudulla, Kurikassa, Härmässä ja Sastamalassa toimiva konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka keskittyy erikoisosaamista vaativien komponenttien kustannustehokkaaseen valmistukseen ja joustavaan palveluun. Komasilla on neljä liiketoimintoa: koneistus, hydrauliikka, levypalvelu ja takomo. Komas työllistää 350 työntekijää ja liikevaihto on noin 50 MEUR (Pro forma). Yrityksellä on perinteikäs historia konepajateollisuudessa ja rautaista ammattitaitoa vuodesta 1925 alkaen, mikä on johtanut yrityksen nykyiselle kasvu-uralle.

Kategoriat: uutinen
Takaisin ajankohtaisiin