”Näin syntyy Suomeen maailmanluokan alihankintakumppani” – Koneistusosaaja Komas ostaa kaksi Fortacon yksikköä

”Näin syntyy Suomeen maailmanluokan alihankintakumppani” – Koneistusosaaja Komas ostaa kaksi Fortacon yksikköä


Jyväskyläläinen Komas Oy ja Fortaco Oy ovat solmineet liiketoimintakaupan, jolla Fortaco Oy:n Härmän ja Sastamalan koneistusliiketoiminnat siirtyvät Komas Oy:lle Q3/2016 aikana. Kaupalla Komas haluaa vahvistaa asemaansa koneistuspalvelujen alihankinnan kärkitoimijana. Kaupan myötä Fortacosta tulee Komasin vähemmistöosakas. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Komas käynnistää kaupan myötä investointiohjelman ja tähtää maailman huipputasolle alihankintatoiminnan saralla.

”Asiakasyrityksemme edustavat alojensa maailman huippua ja toimiva alihankintaketju tuo heille joustavuutta, toimituskykyä ja kilpailuetua. Me haluamme olla nostamassa alihankintatyön rimaa entistäkin korkeammalle – maailmanluokan tasolle ja kehittää sitä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Investoinnit ovat olennainen osa tätä strategiaa.” Komasin toimitusjohtaja Antti Jokitalo kertoo.

Komasin resepti maailmanluokan alihankkijalle on selkeä: nopeampaa reagointi- ja toimitusaikaa, 100% laatua, joustavaa kapasiteettia sekä ketteryyttä asiakastarpeisiin sopeutumisessa ja uusien tuotteiden ylösajossa.
– Maailmanluokan alihankkija kehittää asiakkaiden tuotteiden kustannustehokkuutta ja palvelee myös varaosa- ja huoltotarpeita tehokkain yksittäis- ja piensarjatoimituksin, Jokitalo sanoo.

Kaupan myötä Komasin liikevaihto kasvaa noin 50 miljoonaan euroon. Henkilöstömäärä kasvaa 120 osaajalla ja on kaupan jälkeen yhteensä noin 350 henkilöä. Tuotantohenkilöstön lisäksi Komasille siirtyy myös myynnin ja hankinnan osaajia. Henkilöstö siirtyy Komasille vanhoina työntekijöinä.

Härmän ja Sastamalan yksiköt laajentavat Komasin palveluja isompiin ja vaativampiin akselimaisiin sekä prismaattisiin kappaleisiin. ”Etsimme aktiivisesti investointimahdollisuuksia, jotta voimme ylläpitää viime vuodet jatkunutta liikevaihdon kasvua ja parantaa sekä nykyisten että uusien liiketoimintojemme kilpailukykyä. Fortacon mukaan tulo vähemmistöosakkaaksi ja kumppaniksi tukevat hyvin näitä tavoitteita.” Jokitalo sanoo.

 

Lisätiedot:
Komas Oy
Antti Jokitalo, toimitusjohtaja
Puh. +358 50 363 8489
antti.jokitalo@komas.fi
www.komas.fi

Komas Oy on Jyväskylän seudulla, Kurikassa, Härmässä ja Sastamalassa toimiva konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka keskittyy erikoisosaamista vaativien komponenttien kustannustehokkaaseen valmistukseen ja joustavaan palveluun. Komasilla on neljä liiketoimintoa: koneistus, hydrauliikka, levypalvelu ja takomo. Komas työllistää 350 työntekijää ja liikevaihto on noin 50 MEUR (Proforma). Yrityksellä on perinteikäs historia konepajateollisuudessa ja rautaista ammattitaitoa vuodesta 1925 alkaen, mikä on johtanut yrityksen nykyiselle kasvu-uralle.

Kategoriat: uutinen
Takaisin ajankohtaisiin